середу, 15 квітня 2020 р.




Четвер 16.04.20 р.

Я досліджую світ (ПРО)

На цьому уроці ми продовжимо вивчати рослини. Пригадай, чим відрізняються дерева, кущі і трави? Ти, звичайно, знаєш, що у рослин є корінь, стебло, листя, квітка і плід з насінням. Подивися презентацію за посиланням                  www.youtube.com/watch?v=NCFhxyUuUw4
і дізнайся, яке значення мають ці органи для рослин.
-Отже, навіщо рослинам корінь?
-Для чого потрібне стебло?
-А для чого листя?
-Яке значення квітки?
-Для чого потрібне насіння?
 Подивися, як проростає насіння за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=DxRAV8SeavY
Ти пам’ятаєш, як ми пророщували насіння квасолі? Подивися, як підросла квасолька. А наш Трав’янчик відростив собі чубчик.

            
У тебе вдома, напевне, є кімнатні рослини. Подивися відео за посиланням

https://www.youtube.com/watch?v=ZMoo3YQ2rCk , як потрібно за ними доглядати. Тепер ти знаєш, як правильно це потрібно робити.

Українська мова

Сьогодні незвичайний четвер. У народі його називають Чистим тому, що головна традиція четвертого дня — купатися. Вважалося, що після купання в цей день людина буде здоровою і красивою. В Чистий четвер існують певні традиції. Господині в цей день печуть паски. Народні повір'я говорять, що по тому, які вийшли паски, можна судити як пройде весь рік до наступного Великодня. Якщо великодні паски вийшли пухкі та смачні, то майбутній рік принесе тільки радість. А ось якщо випічка не вдалася, то рік буде складним. Можна зайнятися приготуванням святкових великодніх страв, які, до речі, їсти в цей день суворо заборонено. У Чистий четвер також можна розмальовувати писанки.

    Прочитай слова зі Стіни слів на тему «Великдень» за посиланням    
https://drive.google.com/file/d/1G-k9X7VdY7ppq_89w5i8-aoxi752qYI7/view?usp=sharing . Поясни їх значення. Скористайся словником , або попроси допомоги у дорослих. Запам’ятай ці слова.


Пограємо у гру «Букви заблукали». Прочитай подані слова, міняючи букви місцями. Запиши утворені слова в рядок через кому.


Запиши під диктовку.
        Великодня писанка – символ весняного пробудження природи. Люди дарують один одному писанки на знак добрих побажань.

        Прочитай виразно  вірш Лесі Українки «Вишеньки» (підручник ст. 62).
Спиши з букваря речення про поетесу.

Я досліджую світ (СЗО)

Кожен школяр повинен мати своє робоче місце. Правильно підібрані меблі, вдале колірне оформлення, оригінальні аксесуари допоможуть налаштуватися  на продуктивну роботу. Подивися презентацію   «Робоче місце школяра» за посиланням   https://naurok.com.ua/roboche-misce-shkolyara-1-klas-169741.html
Не забувай тримати своє робоче місце в чистоті і порядку.

Фізична культура
Виконай вправи для формування постави та профілактики плоскостопості  за посиланням

                                   Бажаю здоров’я!






Немає коментарів:

Дописати коментар